pile

 

Poate de multe ori nu ai știut exact ce pilă să achiziționezi, pentru ca această să nu fie prea dură, prea fină sau poate pur şi simplu să nu ofere rezultatul dorit. Pilele se aleg în funcție de necesități și este ideal ca acestea să îți ușureze munca să fie dedicată pentru operația la care o folosești. Pilirea necesită instrumentele potrivite şi datorită faptului că atât unghiile naturale cât şi cele artificiale pot fi uşor degradate dacă se exercită prea multă presiune.

 

Vom începe prin a-ți explica sistemul de culori folosit de Magnetic. Pilele care au o fâșie galbenă între cei doi bureţi sunt dedicate începătorilor și sunt potrivite pentru pregătirea unghiei iar cele cu albastru sunt pentru tehnicieni experimentați și pentru finisare.  Sistemul Hygienic conține pile cu fațete interschimbabile, ce asigură un nivel ridicat de igienă în salon și sunt foarte practice.

 

Abrazivitatea sau duritatea pilei depinde de numărul punctelor de pe 1 cm din suprafața pilei. Așadar, pila de 100/180 are 100-180 de puncte abrazive pe 1 cm. Cu cât numărul este mai mare, cu atât pila este mai fină. Ținând cont de acest aspect, pentru unghiile naturale se recomandă o pilă cu duritate 220 sau chiar mai mare.

 

Chiar dacă la început erei acrylului pilele erau mai dure și se utiliza spre exemplu o pilă 80/100 pentru pilirea acrilului, acum la Magnetic pilirea acrylului din gama Prestige se poate realiza cu ușurință cu o pilă 100/180, la fel ca și a gelului, datorită calității și evoluției acrylicelor, care în momentul de față sunt mult mai fine, decât erau în trecut.

Tabelul de mai jos servește spre a exemplifica utilitatea fiecărei pile:

 

Emery Board 240/240 – pilirea formei unghiei naturale

Emery Board 100/180 – pilirea formei, lateralul și vârfului unghiilor artificiale

Boomerang Blue 220/320 – pilirea unghiei naturale/ pregătirea unghiei

Flexi File Black 100/180 – pentru tipsuri

Felxi File Zebra 100/100 – pilirea gelului/ acrilului

Boomerang Zebra 100/180 – pilirea gelului/acrilului

White Block 120/200 – înlăturarea suprafețelor plate

Smooth Operator 100/180 – este un buffer pentru finisare

Scratchless 220/280 – este un buffer pentru finisare

Platinium buffer – buffer pentru finisarea unghiurilor în zona cuticulei și strălucire

Ultimate Shine – buffer pentru strălucire

 

Găseşte pila potrivită nevoilor tale!