Am avut plăcerea să luăm un interviu uneia dintre cele mai experimentate trainere Magnetic Nails. Astăzi descoperim o parte din povestea succesului.

 

Totul a început cu participarea la Nailpro, cel mai prestigios concurs din estul Europei, care a împins mai departe pasiunea Elenei pentru artă și unghii tehnice.

,,Dorința de a îmi expune ideile și de a crea o lucrare în adevăratul sens al cuvântului pe o suprafața atât de mică m-a ambiționat. E mai ușor să pictezi și să creezi pe pânză și suprafețe mult mai mari, dar ideea de a picta pe unghii, de a expune un gând pe aceste mici suprafețe și de a crea o lucrare care să spună ceva, m-a împins să particip la aceste concursuri.,, spune trainerul Magnetic.

 

Lucrarea ce a luat premiul 1 pentru categoria Hand painted ,,novice,, a participat la Competition NailPro Ucraina 2018, iar  tema concursului a fost ,,Roma Antica,,. Elena povestește cu entuziasm că arta și arhitectura au fost subiecte pe care le-a îndrăgit și care au inspirat-o, iar tema i s-a potrivit ca o mănușă:      ,,am ales să desfășor pe 10 unghii ceea ce am crezut că reprezintă cel mai mult Roma Antică. Am început gândindu-mă la cel mai importat personaj al istoriei Romei, Iulius Caesar și ceea ce a reprezentat perioada domniei sale: armata sa, luptele de cucerire dar și marea sa pasiune și iubire către Cleopatra.,, Lucrarea a prezentat și luptele cu gladiatorii, Elena fiind inspirată de curajul și dorința de victorie a romanilor. Nu a uitat nici de arhitectura impresionantă a acelor timpuri.

 

A reușit să ofere o lucrare atât de complexă, îmbinând dedicarea și pasiunea cu multă muncă și iată că rezultatele nu au încetat să apară.  ,,Pentru realizarea acestei lucrări am muncit mult, am pus accent pe micile detalii, am utilizat tehnici pe care le-am studiat de-a lungul anilor, și acestea au devenit o  demonstrație a cunoștințelor mele.,,  Elena ne amintește și faptul că este nevoie de o creștere constantă și o dezvoltare permanentă, iar fiecare experiență contribuie la aceste aspecte.  

La o săptămâna distanță după ce a câștigat locul 1 în Ucraina a  participat din nou la Nailpro competition România din București, Hand Painted Nail Art însă la categoria ,,Veteran,,- avansați. Tema a fost ,,În așteptarea miracolului,,  iar Elena s-a gândit automat la miracolul vieții – așteptarea unui copil. ,,De fapt adevăratul miracol este viața însăși cu toate etapele sale. În aceasta lucrare am descris gândurile unei viitoare mămici, momentele frumoase pe care ți le dăruiește viața începând cu nașterea copilului, apoi primele serbări, emoțiile unice pe care le are copilul atunci când ii citește o care cu povesti, clipele de victorie, rugăciunile și dorințele părintelui pentru copil,, A expus în lucrarea sa toate aceste aspecte, gândindu-se la profunzimea vieții și la frumoasa relație dintre mamă și copil. Lucrarea s-a clasat pe locul 2 și i-a adus Elenei multă bucurie. De asemenea ne spune că a apreciat talentul concurentelor iar lucrările lor i s-au părut o adevărată demonstrație de talent.

 

Produsele pe care le utilizăm au și ele rolul lor în realizarea unei lucrări impecabile, acestea pot să ne ușureze mult munca, iar Elena este și ea foarte conștientă de acest lucru. ,,Pot să spun că pensulele devin ajutorul de bază,, – este de părere că o pensulă de calitate ce oferă ușurință în timpul utilizării ,,pare să picteze singură ideea ta,,. De o mare importanță sunt și culorile: ,,Să știi să îți alegi acele culori care să îți faciliteze munca, să beneficiezi de intensitatea culorii, dar în același timp și transparența care să te ajute la executarea diferitelor tehnici, pot spune că e un lucru rar. Eu am avut norocul de a picta cu produsele Magnetic și le recomand tuturor să încerce culorile Master Paint by Magnetic.,,

 

Având o experiență de 16 ani în domeniul unghiilor tehnice, a încercat mai multe branduri, pentru a găsi acele produse are o ajută cel mai mult. Cu 3 ani în urmă a descoperit produsele Magnetic, iar acestea au ajutat-o să realizeze că unghiile sunt cea mai mare pasiune a sa: ,,Atunci am înțeles importanța calității produselor cu care lucram, în primul rând pentru sănătatea proprie. Am găsit tot ceea ce caută un tehnician: calitate și rezistență, și cel mai important pentru mine personal, o varietate mare de produse pentru nail art. De atunci am devenit fanul numărul 1 al acestor produse.,, Culorile pigmentate din gama OneCoat și oja semipermanentă Polishgel sunt preferatele ei. Adoră pensulele Magnetic atât cele pe care le utilizează pentru construcție cât și cele pentru pictură.  ,,Favoritele mele sunt pensulele din gama Click-on, iar cele pentru pictură sunt New Detailer , pe care le adaptez pentru toate tehnicile, atât cea în gel cât și cea a culorilor acrilice. În munca  mea de zi cu zi folosesc tehnica în gel iar produsele pe care le ador sunt din gama fiber pentru aderență maximă, flexibilitate și rezistent.,,

 

Sfatul ei pentru tine: ,,Vreau să recomand tuturor tehnicienilor ce au un spirit artistic mai dezvoltat să încerce măcar o singură dată să își expună ideile pe unghii și să aibă curajul de a participa la diverse concursuri, deoarece până la urmă nu premiul și a câștiga contează  ci participarea,,.

 

In opinia trainerului Elena Scutaru acumularea experienței și a cunoștințelor prin intermediul competițiilor este foarte importantă. A ales să participe din pasiune, a învățat mute lucruri, însă s-a ales și cu premii bine meritate: ,,Participarea mea la aceste concursuri a fost din ambiție, pasiune, dorința de a încerca ceva nou și am fost răsplătită în primul rând mai presus de premii cu noi cunoștințe.

 

În final Elena a încheiat cu recunoștința față de cei ce au susținut-o: ,,Mulțumesc mult persoanelor dragi și familiei, în mod special soțului ce m-a susținut si mi-a fost alături, nu în ultimul rând, persoanei dragi sufletului care a crezut în mine, m-a încurajat si m-a îndrumat către acest premiu Carolina Seitasan. ,,

 

Trainerul Elene Scutaru este o inspirație pentru noi, cu pasiune și iubire pentru munca sa, a dus la un alt nivel nail art-ul, iar noi îi mulțumim pentru că ne-a acordat acest interviu și îi dorim mult succes și pe mai departe!