Manichiura franţuzească, sau french, este în continuare una dintre cele mai dorite manichiuri. Faimosul roz într-o nuanţă naturală, cu albul pigmentat ce accentuează marginea liberă nu reprezintă o noutate. Începuturile acestui tip de manichiură nu sunt cu precizie cunoscute, însă se presupune că a devenit un trend încă din anii ‘50 – ‘60. Deşi multe s-au schimbat de atunci, manichiura franţuzească a evoluat mult şi este un look clasic, potrivit pentru foarte multe ocazii.

Din punct de vedere al realizării tehnice, există 3 tipuri de manichiură franţuzească, pe care le vom descrie pe scurt în cele ce urmează.

  1. French-ul de suprafaţă

Este numit şi french de salon. Se aplică după finisarea construcţiei, însă înainte de finish. Construcţia se poate realiza cu Gel Cover, extenderul Sculpting Fiber iar pentru finish se poate utiliza Soak Off.

French-ul de suprafaţă se realizează cel mai rapid şi poate fi schimbat cu uşurinţă.  

  1. French-ul de interior

Este acel tip de french în cadrul căruia albul de aplică între straturi. Primul strat, de bază se aplică după cover, iar albul la acelaşi nivel, fiind un strat nelipit. După acesta se acoperă cu un strat transparent de gel şi urmează pilirea, pentru a realiza forma dorită.

Pentru forme lungi sau mai extravagante şi o curba C accentuată recomandăm Clear White Extender.

  1. French-ul de construcţie

Se realizează acolo unde începem prelungirea patului unghial. După prelungire se recomandă acoperirea cu un produs opac, în jurul cuticulei, pentru un aspect cât mai natural. Această tehnică este în special utilizată în cadrul diverselor concursuri şi competiţii. Pentru rezultate foarte bune recomandăm utilizarea acrilului sau a noului Power Gel.

Pentru că trendurile au evoluat mult, pe lângă modelul clasic de french, se poate realiza un french colorat, aplicarea glitter-ului în zona marginii libere sau chiar french-ul întors (crearea unui smile line in partea de sus a unghiei). În concluzie: stăpânește tehnica și apoi lasă-ți imaginația să facă toată treaba!