Gelurile Blush care te fac sa rosesti - Daniela Feier

Gelurile Blush care te fac sa rosesti - Daniela Feier

Cu doi ani in urma, cand ma gandeam la Blush, ma gandeam la fardul pentru pometi rosii. Pornind de la acest concept noile baze semipermanente au primit denumirea de Blush Gels conform motto-ului “The Blush Gels that makes you blush” adica “Gelurile Blush care te fac sa rosesti”. Formula lor incantatoare chiar te face sa radiezi in timpul procedurii pentru ca se aseaza impecabil iar clientele sunt atat de incantate ca reusim sa scoatem un timp mai redus atunci cand aleg oricare dintre superbele nuante. Sunt multe la numar, deja le-am pierdut sirul si altele noi sunt in plin proces de fabricatie, dar o sa le impart in 3 categorii importante: 

  1. Blush Gels Nude
  2. Blush Gels cu sclipici
  3. Blush Gels colorate

In prima categorie avem mai multe nuante de nude, o parte dintre ele se potrivesc pentru un ton al pielii mai rece iar celelalte se potrivesc pentru un ton al pielii mai cald. Ele sunt destul de pigmentate astfel atunci cand le folosesc in functie de nuanta prefer sa fac si un mic apex, sa dau un aspect placut si natural manichiurii dar in acelasi timp rezistent. Desi asigura si aderenta cu placa unghiala personal prefer ca dupa aplicarea solutiilor de baza sa dau si un strat subtire de baza lichida cum este Base&Top sau chiar din gama Blush, Blush Gel Glassy care este perfect transparenta. Pigmentul din compozitie este unul suficient de mare, cum se observa si in fotografii si tocmai din acest motiv, bazele pot fi folosite ca si culoare finala, fara sa lase dare sau alte imperfectiuni pe suprafata unghiei.

Tot din categoria de baze nude fac parte si Blush Blend Gels, care sunt 4 la numar si vin cu o cantitate foarte mica de pigment in compozitie. Ele au fost gandite pentru a imita unghia naturala, sau cum am auzit ca mai nou i se spune unghia naked. Vascozitatea lor medie le permite sa se autoniveleze perfect pe placa unghiala. Dupa cum spune si denumirea “Blend” ele sunt de mare ajutor atunci cand facem un degrade construit sau daca vrem sa estompam trecerea intre doua nuante mai pigmentate. Pentru a nu se pierde aspectul unghiei naturale, pana la jumatatea placii unghiale, unghia se poate acoperi cu o nuanta de nude iar dinspre cuticula cu o nuanta de blend gel. Astfel se vede si lunula si se pastreaza si principiul de manichiura naturala sau manichiura naked.

Pentru o nivelare usoara si rapida, peste stratul de baza transparenta polimerizata, aplic un strat de alunecare si apoi cu pensula din dotare modelez direct apexul si intreaga suprafata. Rareori este necesar sa ma ajut si de o pensula liner pentru zona cuticulei si a lateralelor dar aici trebuie tinut cont de dimensiunea faldurilor laterale. Dupa polimerizare, sterg stratul de dispersie si apoi aplic Blush Top Gel care asigura un luciu intens si rezistent pana la 4 saptamani. 

Cel mai mult imi place rezultatul pe care il obtin pe unghiile trapezoidale. Datorita compozitiei sale chimice,in timpul polimerizarii aceasta baza are tendinta sa se stranga pe unghie, sa accentueze curba C naturala iar rezultatul este unul frumos si estetic. Stratul de dispersie este unul generos si folia de transfer se lipeste perfect fara sa fie necesar sa aplici foil gel. 

In categoria cu sclipici avem doua tipuri de baze: cele cu sclipici mare Sparkle Gels si cele cu sidef Shimmer Gels, care le fac foarte potrivite pentru sezonul care urmeaza. Pe langa baza, ai si nuanta si glitter in acelasi produs. Sunt cu adevarat versatile, doar imaginatia te poate bloca atunci cand nu stii cum sa le folosesti. Dar daca te simti blocata sau nu ai inspiratie, atat eu cat si colegele mele suntem la doar un click distanta. 

Pe unghia pregatita corespunzator am aplicat un strat de Shimmer Gel Silvery si l-am polimerizat. Pentru un control mai bun al produsului, am matuit unghia cu bufferul white block si am ales trei nuante de Glass Gelpolish : Burgundy, Amber si Brown. Cu aceste culori transparente in nuantele toamnei am creat un degrade. Ador cum se vad reflexiile bazei sub aceste culori transparente. Dupa polimerizare am aplicat topul meu preferat, Airnails Top Gel care are un luciu incredibil. Important de stiut este faptul ca atunci cand folosesti orice serviciu de semipermanenta, acesta face parte din categoria gelurilor soak off, care sunt geluri flexibile, asadar pentru finisare ai nevoie de un top gel flexibil.

In ultima categorie am inclus bazele colorate care se imparte in baze pastel, baze neon si baze cu tonuri rosiatice. Cele pastel au fost la mare cerere in aceasta vara. 

Despre ultimele 4 nuante pot sa va spun ca m-au surprins foarte mult. Sunt foarte vascoase si intens pigmentate, insa, desi fac parte din categoria de baze semipermanente, nu sunt recomandate pentru realizarea apexului deoarece exista riscul de nepolimerizare. Pe scurt, metoda de aplicare a acestora este:

  • se pregateste unghia naturala corespunzator
  • se aplica solutiile de pregatire
  • se aplica un strat de baza transparenta - polimerizare 30Sec LED
  • se aplica un strat subtire de Baza in nuanta dorita - polimerizare 90sec
  • optional se aplica al doilea strat 
  • se aplica True Color Top Gel pentru finisare lucioasa sau Extreme Matt Top Gel pentru o finisare mata, cu aspect catifelat.

Personal, imi place sa ma joc cu produsele si sa le combin intre ele si spre surprinderea aceste baze se comporta foarte bine atunci cand vrei sa realizezi un degrade, asa cum am facut si eu. Iata pasii pe care i-am urmat:

  • Aplica un strat de baza transparenta si polimerizeaza
  • Pe jumatate din suprafata aplica una dintre culori iar pe cealalta jumatate o alta culoare din cele alese de tine
  • Cu pensula Ombre fac miscari scurte, dese si precise pentru a obtine o trecere frumoasa intre cele doua nuante - polimerizez
  • Repet pasul anterior si polimerizez
  • Aplic un top gel lucios si in stratul nepolimerizat presar sclipici fin Mermaid Glitter Spray si polimerizez 90 Sec 

Trandafirii 3D sunt in tendinte de o perioada destul de lunga deja. Imi place sa ii realizez pentru ca rezultatul este unul uimitor care iti depaseste asteptarile, te provoaca si te scoate din anonimat in acelasi timp. Se spune ca pentru realizarea lor este nevoie de gel de pictura foarte pigmentat sau alte produse speciale. 

Ei bine, rezultatul pe care il poti observa mai jos l-am obtinut cu ajutorul noilor nuante de Blush Gels, Standard Builder Gel Clear si Powergel Frosted Pink. Daca iti doresti sa recreezi si tu acest design, iata pasii pe care i-am facut:

  1. Creeaza extensia in forma dorita cu un gel transparent
  2. Creeaza forma patului unghial cu o nuanta de nude (astfel poti observa mai bine unde vei aseza petalele)
  3. Aplica o nuanta mai inchisa in centrul florii si polimerizeaza
  4. Cu o bula de gel transparent am acoperit centrul florii si am polimerizat
  5. Aplica o alta culoare in forma petalei, polimerizare si apoi o acoperim cu gel transparent
  6. Repetam pasii anteriori pana obtinem numarul de petale dorite
  7. Pentru realizarea patului unghial am creat ultimele doua petale din Powergel Frosted Pink
  8. Dupa polimerizare, am degresat si am pilit forma patului unghial si suprafata cu capatul conic Expert Bit
  9. Pe zona frenchului am creat un degrade din aceleasi nuante pe care le-am folosit si la realizarea trandafirului
  10. Am aplicat inlay shells, inlays si mermaid glitter si am polimerizat
  11. Am acoperit zona frenchului cu Standard Builder Gel Clear - polimerizare 90sec
  12. Am degresat si am pilit forma
  13. Am aplicat Airnails Top Gel pentru un luciu intens si de durata

Cu fiecare colectie noua care apare sunt tot mai incantata. Pe langa nuantele uimitoare, consistenta si rezistenta produselor ma lasa efectiv fara cuvinte. Ma simt in siguranta cand le folosesc, atat eu cat si clientele mele deoarece le aduc mereu la cunostinta etapele prin care trec in momentul fabricarii. De mai bine de 35 ani de cand sunt pe piata olandeza, continua sa primeasca certificatele ISO si GMP pentru ca pun accent pe calitatea produselor si siguranta clientilor.