Ghidul Tehnicianului Profesionist: Cum sa alegi, sa folosesti si sa ingrijesti Pensulele de manichiura

Ghidul Tehnicianului Profesionist: Cum sa alegi, sa folosesti si sa ingrijesti Pensulele de manichiura

Datorita lui Mey Liang, fiecare tehnician de unghii stie ca o pensula buna este necesara pentru a aplica gel si acril precis pe unghie, obtinand un rezultat neted pentru a minimiza necesitatea de a slefui si finisa unghiile artificiale.

Forma unei pensule poate fi plata, ovala sau rotunda. Alegerea dintre ele este foarte personala, dar majoritatea tehnicienilor opteaza pentru o pensula ovala cu par de Kolinsky pentru acril si o pensula sintetica pentru gel, deoarece permite crearea unei linii de zambet ascutite si o potrivire buna in jurul cuticulei. O pensula plata are peri mai scurti si este potrivita pentru aplicarea unor straturi subtiri de gel. Primele pensule folosite in industria unghiilor au fost rotunde. Pensulele rotunde sunt inca disponibile, dar in timp, pensula ovala a devenit mai semnificativa.

Pensulele acrilice magnetice sunt fabricate din par de Kolinsky autentic, care este par de la coada unei jivine. Parul de Kolinsky are o varf fin si este foarte elastic. Parul de jivina este subtire la radacina, se ingroasa in mijloc ("burtica") si se termina intr-un varf foarte ascutit. Aceasta forma unica confera parului forta necesara pentru a purta un produs greu precum acrilul. Suprafata parului de Kolinsky are solzi care ii permit sa absoarba si sa stocheze suficient lichid si sa-l elibereze in mod controlat in timp ce acrilul se usuca in aer. Acest lucru este esential atunci cand se lucreaza cu lichid si pulbere. Cele mai multe pensule de gel magnetice sunt fabricate din par sintetic si vin in diferite forme si diametre. Pentru pensulele noastre, se utilizeaza fibre cu un diametru de 0,07, 0,10 si 0,14 mm, in functie de grosimea gelului sau o combinatie a acestor dimensiuni. Majoritatea fibrelor sintetice se subtiaza spre varf, ele fiind conice.

Exista diferente proportii la care o fibra se subtiaza, cu alte cuvinte, anumite zone in care incepe fibra sa se subtieze. Materialul folosit pentru acest par se numeste PBT (Polybuthylenerephthalate). PBT are o suprafata neteda si, spre deosebire de parul real, nu absoarbe lichidul. Lichidele sunt retinute in spatiul dintre fibre. Grosimea gelului este fixata si nu ar trebui sa fie afectata. Lucrul cu parul real nu este recomandat, deoarece poate absorbi lichidul si poate altera textura gelului. Suprafata neteda a fibrelor permite aplicarea usoara si uniforma a gelului, spre deosebire de parul natural, unde solzii pot afecta negativ rezultatul. Alegerea dintre a lucra cu o pensula facuta din par real si una facuta din par sintetic depinde de produsul utilizat. Pentru cele mai bune rezultate, o pensula facuta din par real este folosita in combinatie cu lichide subtiri precum lichid acrilic, top coat subtire, acuarela sau vopsea acrilica. Pensulele facute din par sintetic sunt folosite pentru geluri cu vascozitate medie si mare si materiale mai groase precum oja de unghii.

Procesul de fabricare a unei pensule este intotdeauna acelasi:

* Selectarea si alegerea corecta a parului si/sau a amestecului potrivit.
* Stabilirea cantitatii corecte de par care trebuie utilizata, care este cantarita pentru fiecare pensula.
* Parul este apoi plasat intr-o ceasca cu un fund care se potriveste formei varfului pensulei: rotund, oval sau plat. In combinatie cu parul ales, acest lucru formeaza o pensula acrilica, de gel sau de arta pe unghii.
* Dupa compactarea parului in ceasca pentru a crea o forma stransa, parul este legat cu fir si lipit si apasat in "trompa" (suportul metalic) cu o "lovitura" practica. Cealalta parte a trompei este plasata peste maner si apasata.
* In cele din urma, fiecare pensula primeste "sarutul creatorului de pensule" si apoi este acoperita cu guma arabica pentru a pastra acest sarut final in forma. Fiecare pensula magnetica este facuta manual si ar trebui tratata cu respect.

Cum se curata o pensula inainte de utilizare?

Indepartati manerul de protectie plastic de pe o pensula noua. Nu-l inlocuiti dupa ce pensula a fost inmuiata in lichid, deoarece lichidul poate provoca topirea plasticului pe pensula. Parul unei pensule noi este mentinut in forma de guma arabica. Aceasta trebuie indepartata in mod temeinic prin rotirea parului pensulei pe un servetel curat pana cand totul este indepartat. Faceti acest lucru cu grija, deoarece daca ramane guma arabica, pensula se va despica. Apoi, folositi lichid curat pentru a inmuia pensula. Rotiti pensula astfel incat tot parul sa intre in contact cu lichidul. Odata ce pensula a fost inmuiata, parul nu ar trebui atins. Asigurati-va ca tot lichidul se scurge de pe tija pensulei pentru a preveni decolorarea. Lichidul ramas in recipientul Dappen nu este potrivit pentru utilizare, deoarece ar putea fi contaminat. Pentru a obtine cel mai bun rezultat din pensula dvs., este important sa stergeti intotdeauna parul in forma sa originala dupa utilizare si sa-l stocati in aceasta forma.

Curatarea si depozitarea corespunzatoare sunt importante:

* Curatati pensulele temeinic dupa fiecare utilizare.
* Curatati o pensula acrilica numai cu lichid.
* Curatati o pensula de gel numai cu Prep&Wipe sau Gel Brush Cleaner.
* Curatati pensulele de arta pe unghii numai cu apa.
* Stergeti parul inapoi in forma sa originala dupa utilizare.
* Inlocuiti manerul (metal) de protectie dupa utilizare.
* Evitati expunerea directa la radiatiile UV de la lampa dvs. sau la lumina soarelui in cazul pensulei de gel.
* Stocati pensulele orizontal intr-o cutie pentru pensule sau, mai bine, utilizati sistemul Click-On.
* Nu stocati niciodata pensulele in pozitie verticala intr-un borcan pe masa de lucru. Lichidul sau apa pot patrunde in mansonul metalic, provocand rugina. Rezultatul: decolorarea produsului. Un stilist profesionist de unghii nu ar trebui sa stocheze niciodata o pensula in pozitie verticala, adica cu perii indreptati in sus. Daca o faceti, lichidul ramas va ajunge in mansonul metalic/trompa care tine perii impreuna. Acest lucru poate duce la contaminare datorita formarii de rugina, care se va transfera la par in timpul utilizarii urmatoare, rezultand in contaminarea produsului si unghii decolorate/galbui. Acest lucru se aplica nu numai la pensulele de gel si acril, ci si la pensulele de arta pe unghii. Stocati-va pensulele curatate temeinic la sfarsitul zilei pentru a preveni contaminarea. Acesta este modul intelept si practic. Dar cum impiedicati lichidul sau alta substanta sa intre in pensula dvs. in timpul lucrului? Simplu: treceti la sistemul Click-On de la Magnetic.