Sa taiem sau sa nu taiem cuticula? Afla pararea trainerului nostru Simona Vonica

Sa taiem sau sa nu taiem cuticula? Afla pararea trainerului nostru Simona Vonica

Este un subiect extrem de controversat, in care unii sunt de acord si altii nu! Motivul principal este lipsa de informatii corecte si o tehnica adecvata. Din punct de vedere stiintific, cuticula pe care o indepartam se numeste eponichium si reprezinta un strat mai subtire sau mai gros de celule moarte epidemice, care se depun pe partea inferioara a unghiei. Aceasta are rolul de a proteja impotriva bacteriilor si a corpurilor straine, insa noi nu vom afecta acest rol. Ceea ce indepartam este un surplus.

Cuticula poate avea un aspect inestetic si neplacut datorita faptului ca uneori poate fi uscata, descuamata, poate acoperi o suprafata mare a placii unghiale si poate capata diferite coloratii din cauza folosirii solutiilor cu continut chimic si pigmentatiilor diferite pentru uz casnic. De asemenea, ocuparea unor profesii sau manifestarea unor ticuri pot afecta aspectul cuticulei. De aceea, dorim sa o indepartam!

Pentru o indepartare corecta si sigura pentru sanatatea unghiei, este necesar sa cunoastem anumite informatii si sa avem o tehnica buna. Este destul de dificil sa o indepartam singuri acasa, de aceea este recomandata o vizita la un salon de manichiura. Veti intalni tehnicieni profesionisti care vor avea grija de aspectul lor, in mod corect.

Atentie! O ingrijire necorespunzatoare poate duce la traumatizarea placii unghiale, aparitia unor afectiuni sau cresterea excesiva a cuticulei! Retineti faptul ca nu celulele vii vor fi indepartate, ci pielea moarta din jurul unghiei.
Acum ca am clarificat acest subiect, voi dezvalui cele mai populare tehnici de indepartare a cuticulei (eponichiumului).

1. Tehnica clasica - oja clasica: consta in inmuierea intr-un bol cu apa calduta timp de 15-20 de minute, apoi impingerea cu ajutorul unui bat de portocale sau pusher si taierea ulterioara cu ajutorul unei foarfece.


2. Tehnica Combi-Oja semi-permanenta: este o tehnica recomandata atat tehnicienilor incepatori, cat si celor avansati. Indepartarea cuticulei se face cu ajutorul unei freze electrice profesionale, a biturilor pentru freza si a unei foarfece. Rezultatul va fi foarte satisfacator.


3. Tehnica Dry - "gel de constructie": aceasta tehnica este realizata exclusiv cu ajutorul capetelor de freza si este folosita de tehnicienii mai avansati. Pe site-urile de socializare, aceasta tehnica este deja un trend datorita rezultatului impecabil de curat si frumos.


4. Tehnica cu Ulei: si aceasta tehnica a castigat popularitate si o recomand cu drag. Trebuie sa fim insa foarte atenti sa indepartam tot uleiul de pe placa unghiala si de sub cuticula, deoarece poate duce la decolorarea unghiei. Uleiul se aplica la sfarsitul tehnicii alese pe zona cuticulei, se maseaza, iar cu ajutorul capatului de freza globala se uniformizeaza si se netezeste cuticula. Rezultatul este uimitor, iar procedura este nedureroasa.

5. Tehnica cu Apa: similar cu tehnica cu ulei, la sfarsitul procedurii se inmoaie capatul de freza globular in apa, dupa care se frezeaza. Trebuie sa fim insa atenti la cantitatea de apa folosita, pentru a nu permite patrunderea acesteia in mandrina frezei electrice si deteriorarea ei. Rezultatul este superb si complet nedureros. In plus, ofera o senzatie de racoare, ideala in acest sezon torid.


6. Tehnica cu Pudra: aceasta procedura este recomandata persoanelor cu pielea usor umeda sau umeda, care transpira excesiv in zona cuticulei, afectiune denumita hiperhidroza palmara. Pudra va absorbi apa eliminata din corp, facilitand realizarea procedurii.

Indiferent de tehnica aleasa, este important sa aveti la baza un curs si sa utilizati produse de calitate premium, cum ar fi geluri de constructie, uleiuri si oje semipermanente, precum si echipamente adecvate!

Magnetic. Loyal, Loving, Leading.