Slim Nails - Tendinte in manichiura 2023 - by Daniela Feier

Slim Nails - Tendinte in manichiura 2023 - by Daniela Feier

Una dintre cele mai de durata tendinte in materie de unghii false sunt unghiile slim. Prima data am participat la un workshop pe tema Slim Nails in anul 2017. Adevarul e ca mi se pareau unghii avion pe atunci si nu le-am acordat nici o sansa. In schimb, de peste doi ani de cand au revenit la moda, tehnicile de realizare difera si gama de produse a crescut considerabil. Toate eforturile au dat roade si uite ca acum putem obtine cu usurinta o manichiura slim chiar dintr-un singur pas.

Cand ne referim la unghii slim trebuie sa tinem cont in primul rand ca slim inseamna subtire. Exista trei tipuri de forme care se pot realiza in aceasta tehnica si anume: patrat, oval si migdala. Scopul unei manichiuri slim este sa ofere un aspect cat mai apropiat de unghia naturala. Daca am sta sa analizam cu atentie unghia standard sau concava putem observa ca ele au deja forma pe care noi incercam sa o obtinem cu ajutorul materialelor tehnice.

Atunci cand a aparut aceasta tehnica s-a tot pus problema rezistentei datorita grosimii materialului din zona de stres dar si din cauza ca pe atunci inca nu exista produsul minune Powergel. Cu Powergel poti face intreaga manichiura intr-un singur pas: extensie, apex si culoare cu un singur produs. Sunt convinsa ca daca l-ai incercat deja te declari indragostita asa cum ma declar si eu. Apropo, preferatul meu este Frosted Pink dar la fel de mult imi plac si cele doua nuante Sparkling: White si Pink. Acest gel hibrid combina duritatea acrilului si flexibilitatea gelului intr-un singur produs care se modeleaza foarte usor. Pentru modelarea produsului ai nevoie sa umezesti pensula in Prep&Wipe si excesul de lichid sa il descarci pe un servetel absorbant. Neaparat sa tii cont atunci cand folosesti powergel din borcan ca va trebui sa il amesteci usor inainte sa iei produs cu spatula.

Revenind la forma unghiilor slim, deja am stabilit ca ele imita perfect unghia naturala. Daca ai cliente a caror unghii au tendinta de crestere in sus, este de la sine inteles ca si manichiura slim va avea directia in sus si ca varful va depasi inaltimea faldului proximal. Daca te gandesti bine este logica toata treaba asta pentru ca unghia naturala are deja directia de crestere in sus si in multe cazuri marginea libera a unghiei naturale este deja mai inalta decat faldul proximal asadar.. nu prea ai ce face in aceasta situatie decat sa creezi vestitele unghii “avion”.

Constructia slim se poate crea atat pe sablon cat si cu ajutorul tipsurilor reutilizabile full forms destinate arhitecturii unghiilor slim.
Cele mai potrivite tipuri de unghii pentru a putea face corect si estetic o astfel de manichiura sunt unghiile standard sau convexe. Fie ca alegi slim natural sau slim cu zero apex, lungimea maxima recomandata este in proportie de 1:1. Ce nu recomand pentru slim este acoperirea cu oja semipermanenta. Chiar daca alegi o nuanta pigmentata, aplicarea unei culori semipermanente iti va ingrosa suprafata cu 0.3mm si tinand cont ca urmeaza si sigilirea cu top gel vei descoperi ca grosimea finala va ajunge la dimensiunile unei unghii clasice diferenta o va face faptul ca apexul nu este vizibil.

Daca iti doresti un design de efect te poti folosi de folia de transfer sau diferite stickere care nu ingroasa unghia, poti apela la nail art cu stampila sau daca intr-adevar vrei sa dai o culoare atunci iti recomand sa aplici gel colorat deoarece se poate aplica in strat mai subtire fata de oja semipermanenta.
Un design care imi atrage intotdeauna privirile este efectul de sugar look sau velvet. Personal prefer sa folosesc pudra acrilica sau Reinforcing Powder si pe stratul umed de gel colorat sa aplic pudra pana se absoarbe pe toata suprafata apoi polimerizez 90sec in Twin Light. Excesul de pudra il indepartez cu peria Silky Smooth Seduction Brush.
Daca inca esti la inceputul carierei tale de tehnician de unghii, tine cont ca o astfel de manichiura nu se adreseaza oricui insa poti atrage noi cliente in momentul in care vei sti sa o realizezi corect si vei face poze atractive. Poti implementa aceasta tehnica printre serviciile tale ca fiind o manichiura premium.
Care sunt pasii pentru o constructie slim?

Fiind o forma moderna, tine cont ca sablonul trebuie montat in sus. Dupa ce ai pregatit unghia corespunzator si ai stilizat zona cuticulei, aplica solutiile de pregatire si un strat de baza care va fi polimerizat 30Sec  LED. Monteaza sablonul in continuarea unghiei naturale astfel incat sa se potriveasca perfect in cele 3 puncte importante. Daca ai faldurile pronuntate, nu uita sa decupezi sablonul in lateral folosindu-te de pensele deja existente pe Competion Nail Form. Asigura-te ca varful extensiei este la acelasi nivel cu apexul unghiei naturale. Acum poti lua o cantitate suficienta de Powergel Nude, Sparkling sau chiar transparent pe care o vei modela pe unghie realizand extensia dar si structura unghiei slim intr-un singur pas. Daca acorzi atentie sporita asezarii materialului, pilirea va deveni una usoara, minima. Practic, vei avea mai mult de finisat decat de pilit. Finisarea ramane la alegerea ta, asadar daca iti doresti un luciu intens si de durata poti aplica Supreme Finish Top Gel sau poti alege un efect catifelat pe care il poti obtine cu Extreme Matt Top Gel.

Sunt curioasa daca ai incercat sa faci o manichiura slim sau daca deja ai introdus aceasta tehnica printre serviciile pe care le oferi. Lasa-ne parerea ta in comentarii.